Известие

Collapse
No announcement yet.

наличие на масло в смукателния колектор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• наличие на масло в смукателния колектор

Имам следния проблем- имам масло във всмукателния колектор което изтича от отдушника на капака на главата къде може да е проблема ,колата е със сменени сегменти,гумички на клапани ,гарнитура на всмукателния колектор .Значи като откача двата маркуча на отдушника колата спира да пуши но, ми изхвърля масло от мястото където са били маркучите а от там би трябвало само да излизат картерните газове ,защо обаче да излиза масло при мен незнам

хъм
    трябва да имаш някакъв уловител на картерните пари предполагам
    като искараш отдушника много ли пуши?
    ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

значи на място като я форсирам не се вижда да пуши от отдушника обаче от там маслото влиза в всмукателния колектор

Comment

Ако е малко - картерни изпарения
        И моята има понякога (когато не я настъпвам ) малко омасляване
        Ама не знам дали при теб нещата са същите
        Ако колата ти върви и работи добре си я карай със здраве :thumb:
        Не се стряскай за дребни неща Доста време я правиш, време е да и се изкефиш
        sigpic

Comment

да не е просто да имаш остатъци от преди ремонта
          изпържи я малко да продухано все пак не зверски че нали си с нови сегменти

Comment

проблема е че доста масло се губи през този отдушник и е голям проблем, затова смених сегменти и гумички като мислех че е от тях ама се оказва че маслото се губи от тоя отдушник

Comment

Първоначално публикувано от hf hpe
              да не е просто да имаш остатъци от преди ремонта
              изпържи я малко да продухано все пак не зверски че нали си с нови сегменти
              карах я 70км след ремонта откача ли въпросните две маркучета (едното влиза преди дроселната клапа а другото след нея)не пуши значи като ги закача имам наличие на масло в всмукателния колектор карах я с откачени и всичко се уля с масло скорости акумулатор заначи бая си хвърля масло ,обаче на място излизат само газове сякаш маслото се разплисква и излиза от там като е в движение
              капака на главата го огледах преди да го сложа и не видях нищо не редно по него

Comment

бах
                ми на първо време си купи един масло уловител за картерните газове на лада(предполагам че е ефтин) и го набучи в маркуча на картерните газове
                ако се окаже че помага трябва да търсиш проблема в капака на клапаноте защото си мисля че там някъде е уловителя на алфата

в този ред на мисли данеби да ти е разглобяван капака на клапаните и да липсва нещо
                така ли си взел колата или проблема се е появил в последствие

и си включи ICQ-то

Comment

Имал съм подобен проблем и по чуждестранните форуми ми клазаха че имало някакъв VaporOilSeparator който като не работи както трябва налягането на маслото се базика и хвърля масло през отдушниците. Еньо кажи кво може да е тва защото според мен е клапана на маслото долу след картера
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

това не ми мзвучи като клапан а по скоро като маслоуловител VaporOilSeparator и дали не се намира в капака на главата

е от тук изтекоха 20 гр. масло, останалото е във всмукателния колектор

Comment

тея двете тръбички ми източват маслото(паричките)а трябва само картерни пари да излизат

Comment

Мдаа поразрових се и си опресних спомените точно тва е Само трябва да видиш къде се намира на твойта кола Проследи целия път на картерните газове до капака и някаде там трябва да го откриеш ако не успееш ще се разрова из мануала да видиме кво пише
                        sigpic
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

тоя мануал ми извади очите и нищо не открих плюс това вчера я сглобих и хич не ми се пипа вече по нея е за това и сега немога да заспя тъпата кола ми скъса нервите :wazuup: е такова чудо не съм чул да има ,сменени сегменти ,лагери ,гумички и харчи масло 200- 300 гр. на 60 км

Comment

Абе много е лесно акъл да се дава Ма като си спомна с оназ кочина 90-ката къв зор беше :surender: А иначе не е много зле при тебе мойта цапаше чак въздушния филтър като я изрежа
                            sigpic

Comment

въздушния сега не съм го гледал че е на една седмица не е зле ама нямам идея по въпроса 2 месеца обикалях за алфа и купих най строшената да му се невиди хубава на външен вид ама маслояд

Comment

Working...
                              X